Άλλη μια επιτυχία γιορτάζει η Google και το μοιράστηκε με όλους με μια δημοσίευση στο επίσημο blog της και αφορά την επίτευξη του νέου της ορόσημου που αφορά την διάθεση 3 εκατομμυρίων στους “bug hunters”, σε αυτούς δηλαδή οι οποίοι προβαίνουν στην αναζήτηση bugs που βρίσκονται στο Android και για τον σκοπό αυτό λαμβάνουν μια οικονομική επιβράβευση.
Το εκπληκτικό είναι πως η μέση ανταμοιβή υπολογίζεται στα 2.600 δολάρια και το μέσο χρηματικό ποσό που παίρνει κάθε άτομο από το κυνήγι σφαλμάτων είναι 12.500 δολάρια. Ένας ερευνητής που ονομάζεται Guang Gong κέρδισε ένα επιβλητικό ποσό ύψους 105.000 δολαρίων για μια αναφορά περί μιας απομακρυσμένη εκμετάλλευσης.
Ενώ αυτό είναι πολύ ενδιαφέρουσα είδηση και μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ ασφαλείς γνωρίζοντας ότι οι κυνηγοί bugs είναι εκεί έξω και κάνουν σωστά την δουλειά τους, αυτό που πραγματικά μας ενδιέφερε ήταν θαμμένο στο κάτω μέρος της κεντρική σελίδας του blog. Εκεί, η Google παρέχει μια λίστα με τους OEM κατασκευαστές Android τηλεφώνων που στην πλειοψηφία τους που εκτελούν μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας κατά τις τελευταίες 90 ημέρες.
Όπως θα περίμενε κανείς, οι εταιρείες οι οποίες συνήθως είναι πολύ καλές να εκδίδουν έγκαιρες ενημερώσεις ασφαλείας σε συσκευές Android είναι σίγουρα σε αυτή την λίστα. Για παράδειγμα, κάθε συσκευή OnePlus από το 2016 όπως το OnePlus 3 έως το 2018 δηλαδή με την περίπτωση του OnePlus 6 έλαβαν τις κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας τις τελευταίες 90 ημέρες. Η λίστα των συσκευών Samsung είναι πολύ μακρά πράγματι, ακόμη και με την έκδοση τηλεφώνων του 2016 από την κατηγορία των mid-range προτάσεων, όπως το Galaxy A5.
Από την άλλη η HTC έχει μόνο δύο συσκευές στη λίστα: το HTC U11 Plus και το HTC U12 Plus. Υποθέτουμε ότι μόνο οι ναυαρχίδες της HTC κατά το παρελθόν έτος μπορούν να λάβουν ενημερώσεις ασφαλείας εντός 90 ημερών μετά από την απελευθέρωσή τους.
[via]