Καθηγητές ψυχολογίας που ασχολήθηκαν εκτενέστερα και μελέτησαν το θέμα περί του πόσου χρόνο ξοδεύουν οι χρήστες στο smartphones τους, μεταξύ όλων των άλλων διαπίστωσαν ότι πλέον η νέα γενιά ονομάζεται iGen και τα χαρακτηριστικά αυτής διαμορφώνονται κυρίως από τα smartphones και από την συνακόλουθη άνοδο των social media. Εδώ ανήκουν όσα άτομα είναι γεννημένα μεταξύ του 1995 και του 2012, τα μέλη αυτής της γενιάς μεγαλώνουν με smartphones κι έχουν λογαριασμό στο Instagram πριν ξεκινήσουν το γυμνάσιο, ενώ δεν θυμούνται πως ήταν ο κόσμος πριν από το διαδίκτυο.
Πάμε και λίγο παραπέρα τώρα σύμφωνα με στοιχεία εταιρειών που ερευνούν τέτοια ζητήματα, π.χ. η Counterpoint που προσπάθησε μέσω νέας της έρευνας να μας αποτυπώσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στις μέρες μας. Σύμφωνα με αυτήν, πάνω από τους μισούς χρήστες smartphones ανεξαρτήτου ηλικίας παγκοσμίως περνούν τουλάχιστον 5 ώρες με το smartphone τους καθημερινά. Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι οι χρήστες ξοδεύουν πλέον περισσότερο χρόνο στο smartphone τους από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, περίπου για τους μισούς ερωτηθέντες στην έρευνά τους. Επιπλέον, ένας στους τέσσερις χρήστες ξοδεύουν τουλάχιστον επτά ώρες. Η τάση αυτή παρακολουθείται κυρίως στις αναδυόμενες αγορές.
Στην Μαλαισία, φάνηκε πως πάνω από το 55% των ερωτηθέντων ήταν αυτοί που ξοδεύουν παραπάνω από 5 ώρες στο smartphone τους και η Counterpoint διαπίστωσε επίσης ότι οι Ιάπωνες χρήστες με ποσοστό 43% από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ξοδεύουν λιγότερο από τρεις ώρες την ημέρα στο κινητό τους.
Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία χρηστών οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν τόσο πολύ το smartphone, ίσως να αναρωτιέστε πως άλλοι χρήστες δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από αυτό. Σύμφωνα με την Counterpoint, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο και το gaming είναι αυτά που οι χρήστες επιτελούν πιο συχνά με τη συσκευή τους. Το 64% των ερωτηθέντων το χρησιμοποιούν για browsing, ενώ το 62% για gaming. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε πως οι φωνητικές κλήσεις είναι ο πιο επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας, σε πολλές αγορές παγκοσμίως, όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία. Ακολουθούν βέβαια, η παρακολούθηση video και η επικοινωνία μέσω των social media. Η επιλογή ανταλλαγής μηνυμάτων εξακολουθεί να είναι πιο αγαπητή στις αναδυόμενες αγορές, ιδίως στην Ασία και την Αφρική, αυτές είναι αγορές στις οποίες το WhatsApp και το WeChat είναι πολύ δημοφιλείς.
[via]