Πάνε τώρα περίπου 3 ημέρες από την στιγμή που η Apple αποκάλυψε τα νέα της μοντέλα iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus, ωστόσο σε πολλούς έγινε απολύτως κατανοητό πως η εταιρεία την περασμένη Τρίτη μας έδειξε ουσιαστικά το νέο της όραμα για το μέλλον παρουσιάζοντας κατά την δική της γνώμη τρία συναρπαστικά νέα τηλέφωνα που θέτουν τα θεμέλια για ακόμη πιο προηγμένα τεχνολογία προϊόντα της και αργότερα. Επιθυμία της Apple φέτος ήταν να ενισχύσει με τα νέα της iPhone περισσότερο τον ανταγωνισμό με το Android και επιπρόσθετα, υπάρχει μια νέα δημοσιευμένη τριμηνιαία έκθεση της Blancco Technology Group, όπου αποκαλύπτει πως τα Android smartphones έχουν διπλή πιθανότητα να παρουσιάσουν αστοχίες σε σχέση με τα iPhones της Apple.
Σύμφωνα με αυτή την γραπτή έκθεση για την περίοδο Q2 του 2017 και γενικά περί των επιδόσεων όλων των συσκευών, φαίνεται ότι ο ρυθμός αστοχιών των Android συσκευών διαμορφώθηκε στο 25% σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ του iOS περιορίστηκε στο 12%. Σε άλλο που αναφέρεται η συγκεκριμένη έκθεση και είναι μια εξίσου ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι ο ρυθμός με τον οποίο κρασάρουν οι εφαρμογές σε iOS συσκευές που αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στο 54% το δεύτερο τρίμηνο. Το Android από την άλλη πλευρά, μειώθηκε από το 18% στο 10% την ίδια χρονική περίοδο. Η Blancco αποδίδει την ευθύνη αυτών των αποτελεσμάτων κυρίως στην ίδια την Apple ως προς την ταχύτητα με την οποία η εταιρεία κυκλοφορεί ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος.
Επίσης, αποκαλύπτεται πως οι χρήστες Android συσκευών είναι πολύ πιθανόν να προβούν σε rooting, ενώ για τους κατόχους των iPhones είναι πιο σπάνιο το φαινόμενο να προτιμήσουν να κάνουν jailbreak.
“Μου προκάλεσε μια ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα μισά iPhones που εξετάστηκαν στις δοκιμές μας, είχαν το Find My iPhone Activation Lock ενεργοποιημένο, δηλώνει ο Richard Stiennon”, δήλωσε ο Chief Strategy Officer της Blancco Technology Group. “Αυτό υποδεικνύει σαφώς ότι οι χρήστες των iPhone όχι μόνο αρχίζουν να αποκτούν περισσότερη γνώση πάνω στο ζήτημα της προστασίας των δεδομένων τους συνολικά, αλλά παράλληλα λειτουργούν και προνοητικά”, πρόσθεσε στα λεγόμενά του.
Όπως πολύ σωστά επισημαίνεται από τους συντάκτες του άρθρου, με τον όρο “αστοχία” γίνεται αναφορά σε μια πληθώρα ζητημάτων, όπως αδυναμία πρόσβασης σε δίκτυα Wi-Fi, αδικαιολόγητα και συνεχόμενα “παγώματα”, τυχαίες επανεκκινήσεις και άλλα πολλά.
[via]