Την ημέρα που οι ένορκοι του San Jose υπέβαλαν την τελική τους ετυμηγορία σχετικά με τις ζημίες που η Samsung οφείλει Apple στην δεύτερη αγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, το Vanity Fair δημοσίευσε ένα αρκετά μεγάλο άρθρο που ρίχνει μια ματιά στη Samsung και αναλύει την μεγάλη (και επιτυχημένη) ιστορία της χρήσης παραβίασης των πατεντών άλλων εταιριών ως τακτική της Samsung.
Πίσω στο 2010, πριν η Apple καταθέσει την αρχική μήνυση κατά της Samsung, στελέχη από το Cupertino (περιλαμβανομένων των δικηγόρων της Apple) συναντήθηκαν με στελέχη της Samsung στη Σεούλ όπου κατέστη σαφές από τον VP της Samsung, Seungho Ahn πως εάν η Apple επιλέξει να κάνει αγωγή, η Samsung θα απαντήσει με τις δικές της πατέντες.
“Κατασκευάζουμε κινητά τηλέφωνα από πάντα», είπε ο Ahn στον Chip Lutton έναν από τους δικηγόρους της Apple. «Έχουμε τα δικά μας τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και η Apple είναι πιθανόν να παραβιάζει ορισμένες από αυτές . ”
iPhone – Galaxy s
Το iPhone σε σύγκριση με το Samsung Galaxy S
Όπως αποδεικνύεται κλέβοντας βασικές ιδέες από άλλες εταιρείες και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το δικό της χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για να κάνει αγωγές είναι μια τακτική που η Samsung χρησιμοποιεί πολύ πριν η έρθει η Apple στο προσκήνιο.
Σύμφωνα με τα διάφορα αρχεία δικαστηρίων και ανθρώπους που έχουν εργαστεί με τη Samsung το να αγνοεί τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ανταγωνιστών δεν είναι ασυνήθιστο για την κορεατική εταιρεία. Και όταν πιαστεί φυσικά χρησιμοποιεί τις ίδιες τακτικές που χρησιμοποίησε και στην περίπτωση της Apple: απάντηση με αγωγή, καθυστέρηση, ήττα, καθυστέρηση, έφεση και στη συνέχεια όταν η τελική ήττα πλησιάζει, να συμβιβαστεί με την αντίπαλη εταιρία.
Το 2007 , η Sharp κατέθεσε αγωγή κατά της Samsung υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία της Νότιας Κορέας είχε παραβιάσει πατέντες της. Η Samsung απάντησε με αγωγή στην Sharp καθώς συνέχισε να παράγει τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν την κλεμμένη τεχνολογία. Η Samsung κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας χρόνια αργότερα, το 2009 , την χρονιά που συμβιβάστηκε με την Sharp για να αποφύγει την απαγόρευση των εισαγωγών.
Υπάρχει μια παρόμοια ιστορία με την Pioneer η οποία κατέθεσε μήνυση για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της Samsung σε τηλεόραση τεχνολογίας plasma το 2006. Η Samsung απάντησε και εδώ με αγωγή, η οποία με την γνωστή στρατηγική της Samsung και τις εφέσεις τράβηξε μέχρι το 2009 . Η μακρά και δαπανηρή δικαστική μάχη ανάγκασε την Pioneer να κλείσει το τηλεοπτικό κομμάτι της, ενώ η Samsung άνθιζε. Η Samsung έχει κάνει το ίδιο κόλπο με την Kodak, την Apple και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας.
Η Samsung χτύπησε την Apple με την ίδια τακτική μετά την κυκλοφορία του iPhone. Όπως έχει τεκμηριωθεί κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης παγκόσμιας αγωγής μεταξύ των δύο εταιρειών η Samsung αξιολόγησε το iPhone χαρακτηριστικό – προς- χαρακτηριστικό και ήρθε με 126 περιπτώσεις όπου το iPhone της Apple ήταν καλύτερο από τα δικά της Smartphones.
Σιγά σιγά τα νέα μοντέλα των smartphone της Samsung άρχισαν να μοιάζουν – και λειτουργούν – όπως ακριβώς και το iPhone. Τα εικονίδια στην αρχική οθόνη είχαν παρόμοια στρογγυλεμένες γωνίες, το μέγεθος και το εικονικό βάθος δημιουργόταν από μια αντανακλαστική λάμψη σε όλη την εικόνα. Το εικονίδιο για τη λειτουργία του τηλεφώνου άλλαξε από το να είναι ένα σχέδιο ενός πληκτρολογίου σε μια σχεδόν πανομοιότυπη αναπαραγωγή της εικόνας του iPhone. Το σασί με τις στρογγυλεμένες γωνίες το γυαλί να απλώνεται σε όλη την επιφάνεια του τηλεφώνου, το Home Button στο κάτω μέρος – όλα σχεδόν το ίδιο.
Μετά την κυκλοφορία του Galaxy S της Samsung και την άρνηση της να υπογράψει τις συμφωνίες αδειών εκμετάλλευσης με την Apple λόγω παλαιότερης ιστορίας της να αποφεύγει σημαντικές κυρώσεις για την αντιγραφή της πνευματικής ιδιοκτησίας η Apple κατέθεσε πρώτη αγωγή κατά της Samsung.
Η Samsung βέβαια ακολούθησε κάτι που μας οδήγησε στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα – Η Samsung έχει μέχρι στιγμής καταδικαστεί δικαστικά για μόλις πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δύο δίκες αλλά οι προσφυγές και οι εφέσεις δεν έχουν καν ολοκληρωθεί.
Η Samsung συνέχισε να αναπτύσσει την σειρά Galaxy των συσκευών της και η ίδια έχει εδραιωθεί ως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Apple.
Εν τω μεταξύ όπως συνέβη με άλλες περιπτώσεις όπου η Samsung παραβίασε πατέντες μιας εταιρείας συνέχισε να αναπτύσσει νέα και καλύτερα τηλέφωνα σε όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της προσφυγής φτάνοντας στο σημείο όπου ακόμη και άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί με την Apple λένε ότι η κορεατική εταιρεία είναι σήμερα ένας ισχυρός ανταγωνιστής στο κομμάτι της τεχνολογίας και όχι απλά ένας μιμητής πια.
[via]
Έλα πές την αλήθεια, πόσα σε πληρώνει η apple;
Εντάξει, η αλήθεια είναι πως δε με πληρώνει.
Ξέρεις να γράφεις ελληνικά?
Γουατ;
Όσο διάβαζα το άρθρο κουράστηκα με πολλά συντακτικά λάθη που διέκρινα (δεν ξέρω αν εμπνεύστηκες από κάπου αλλού ή είναι μεταφορά από systran). Όπως επίσης, αφου λιώνεις για την Apple και τα δημιουργήματα της, φαίνεται άλλωστε από σχεδόν όλα τα άρθρα σου, άλλαξε την ονομασία του site σε : Applingreek ή iphoninggreek ή ipadingreek για να είσαι ok. Όλα αυτά τα λέω πάντα με μια γερή δόση χιούμορ πάντα :).
Υ.Γ.: Έχω Samsung και είναι πολύ καλά τα άτιμα! 😀
Έχεις πράγματι δίκιο, είχε κάποια λάθη. Τώρα θα πρέπει να σου πω πως το παλιότερο μου blog, macingreek.com που ήταν αφιερωμένο μόνο στην Apple ενσωματώθηκε με το techingreek.com.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως έχω μια προσωπική προτίμηση στην Apple γενικά, όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή έχω δουλέψει τα προϊόντα της και τα θεωρώ πολύ καλά σε σχέση πάντα και με τον ανταγωνισμό.
Πανω κατω, αυτο που γραφεις εχει συμβει. Με βρισκεις συμφωνο.