Η Xiaomi, η Huawei Technologies, η Oppo και η Vivo από την μακρινή Κίνα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για προγραμματιστές που βρίσκονται εκτός των τοπικών τους συνόρων και σκοπός τους είναι να φορτώσουν εφαρμογές σε όλα τα καταστήματα εφαρμογών τους ταυτόχρονα, αυτό μπορείς κανείς να το εκλάβει ως μια κίνηση για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Play Store της Google.
Οι τέσσερις εταιρείες εξουδετερώνουν τα σφάλματα σε αυτό που είναι γνωστό ως Global Developer Service Alliance (GDSA). Η πλατφόρμα στοχεύει να διευκολύνει τους προγραμματιστές παιχνιδιών, μουσικής, ταινιών και άλλων εφαρμογών να εμπορεύονται τις εφαρμογές τους στις υπερπόντιες αγορές, σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το όλο θέμα.
Η GDSA αρχικά είχε ως στόχο να ξεκινήσει τον Μάρτιο, ανέφεραν πηγές, αν και δεν είναι σαφές πώς θα επηρεαστεί από την πρόσφατη επιδημία κοροναϊού.
Ένας ιστότοπος αναφέρει ότι η πλατφόρμα θα καλύψει αρχικά εννέα “περιοχές”, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Ρωσίας.
Υπενθυμίζουμε πως η Oppo και η Vivo ανήκουν στον κινεζικό όμιλο BBK Electronics. Οι τέσσερις εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτήν την ιστορία.
Η Google, των οποίων οι υπηρεσίες απαγορεύονται στην Κίνα, κέρδισε περίπου 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από το Play Store το 2019, δήλωσε γνωστός αναλυτής στο Sensor Tower. Ακόμη, η Google πουλάει περιεχόμενο όπως ταινίες, βιβλία και εφαρμογές στο Play Store και συλλέγει προμήθεια της τάξεως του 30% από κάθε συνεργάτη.
“Με τη δημιουργία αυτής της συμμαχίας, κάθε εταιρεία θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα των άλλων σε διάφορες περιοχές, με την ισχυρή βάση χρηστών της Xiaomi στην Ινδία, των Vivo και Oppo στη Νοτιοανατολική Ασία και της Huawei στην Ευρώπη”, δήλωσε η Nicole Peng από την Canalys.
Μαζί, οι τέσσερις εταιρείες αποτελούσαν το 40,1% των συνολικών αποστολών τηλεφώνων στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την IDC. Ενώ η Oppo, η Vivo και η Xiaomi έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google στις διεθνείς αγορές, η Huawei έχασε την πρόσβαση σε νέες συσκευές το περασμένο έτος, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδιζαν τους αμερικανούς προμηθευτές να πωλούν αγαθά και υπηρεσίες σε αυτήν, με την πρόφαση πως κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια.
Οι κινέζοι πωλητές προσπαθούν να συλλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο στον τομέα λογισμικού και υπηρεσιών, καθώς οι πωλήσεις hardware είναι αργές, δήλωσε ο Will Wong, αναλυτής smartphone από την IDC.
“Με το να διευκολύνουν οι προγραμματιστές να αυξήσουν την εμβέλειά τους σε πολλαπλά καταστήματα εφαρμογών, οι Huawei, Oppo, Vivo και Xiaomi θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους προγραμματιστές και τελικά να διαθέσουν περισσότερες εφαρμογές”, δήλωσε ο Williams. Ωστόσο, η διαχείριση της συμμαχίας μπορεί να είναι μια πρόκληση και οι αναλυτές δεν ξέρουν πόσο καλά θα λειτουργήσει αυτό το νέο μοντέλο, στο παρελθόν δεν υπήρξαν τα θεμιτά αποτελέσματα.
[via]