Ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, Guo Ping αντέδρασε στους αυστηρότερους ελέγχους των εξαγωγών της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό να εμποδίσει τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα να αποκτήσει βασικά chips, μετά από αναφορές ότι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της έχει ήδη διακόψει τις παραγγελίες. “Δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα”, δήλωσε ο Guo στη σκηνή στην ετήσια σύνοδο κορυφής αναλυτών της Huawei. “Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να επιτίθεται στην Huawei, αλλά τι θα φέρει στον κόσμο;”
Υποφέρει αυτή η Huawei…
“Στην αδυσώπητη προσπάθειά της να προκαλέσει έναν έντονο στραγγαλισμό στην εταιρεία μας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει και να αγνοήσει εντελώς τις ανησυχίες πολλών εταιρειών και βιομηχανικών ενώσεων”, προσθέτει η Κινεζική εταιρεία σε επίσημη δήλωση της. “Αυτή η απόφαση ήταν αυθαίρετη και ολέθρια και απειλεί να υπονομεύσει ολόκληρη τη βιομηχανία παγκοσμίως. Αυτός ο νέος κανόνας θα επηρεάσει την επέκταση, τη συντήρηση και τη συνεχή λειτουργία δικτύων αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουμε διαθέσει σε περισσότερες από 170 χώρες.”

“Αναμένουμε ότι η επιχείρησή μας θα επηρεαστεί αναπόφευκτα” συνεχίζει με δήλωση της η γνωστή εταιρεία. “Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση.”
Για να μην μιλάμε αόριστα, η TSMC απέρριψε παραγγελία ύψους $700 εκατ. για την κατασκευή των επόμενης γενιάς επεξεργαστών Kirin στα 7nm και 5nm, αν και θα συνεχίσει να παραδίδει στην Huawei κανονικά τις προηγούμενες παραγγελίες της εταιρείας έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ο Richard Yu, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος καταναλωτών της Huawei, μίλησε επίσης εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ. “Οι λεγόμενοι λόγοι για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι απλώς μια δικαιολογία”, έγραψε σε μια δημοσίευση στο WeChat που ανέφερε το Bloomberg . “Το κλειδί είναι η απειλή για την τεχνολογική ηγεμονία των ΗΠΑ.”

Εναλλακτικά η Huawei πρότεινε στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να αλλάξει προμηθευτή chips και να απευθυνθεί στην Samsung εάν άλλαξε κάτι. Η εταιρεία διερευνά επίσης πρόσφατα την εγχώρια παραγωγή chips μέσω της Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), η οποία μόλις έλαβε επένδυση 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κινεζική κυβέρνηση.
[via]